Grenaa Gademusiker Festival rykker til dato før sommerferien. 

Den startede som en festival med fri tilmelding for unge og ældre talenter med lyst til at spille på gaden. Det blev ændret, så det i dag er Kulturhuset Pavillonen, der booker alle navne.

Og nu flytter Grenaa Gademusiker Festival også tidspunkt for afholdelse af musikarrangementet - til før sommerferien - som den faktisk også tidligere har gjort.

Arrangørerne mener, at tidspunktet passer bedre for de mange unge der er involveret, som kan benytte dette som en afslutning på deres musikalske skoleår. 

Festivalen nævner i en pressemeddelelser, at den er i konstant udvikling, gør nye tiltag og retter til og gør netop dette tiltag for at styrke den unge del, der stille og roligt er vokset som en del af festivalen. 

Datoen er så på plads for Grenaa Gademusiker Festival 2024. Fredag 24. maj bliver dagen, hvor musikken indtager gaderne i midtbyen sidst på eftermiddagen. Festivalen afsluttes med en koncert på den store scene, der stilles op på pladsen syd for kirken.

Grenaa Gademusiker Festival kalder sig byens festival og støttes af Norddjurs Kommune. Det er `Foreningen Grenaa Gademusiker Festival’ - med Poul Rønholt som formand, der styrer arrangementet. Kulturhuset Pavillonen hyrer musikken. 

Handel Grenaa er en vigtig samarbejdspartner, da butikkerne kan trække folk til midtbyen ved at holde længere åbent. Og Djurs Musik og Event Forening er uundværlig, når det kommer til den praktiske afvikling af eventen.

Det er gennem årene blevet en stadig vigtigere del af festivalen, at de unge er med. Kulturskolen Norddjurs, Grenaa Gymnasium og UngNorddjurs/Arresten bidrager med elever, der gerne vil spille og synge og prøve at optræde for et publikum i det offentlige rum. Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs stod i år med arresten som base for de unges scene med stor succes. For at hjælpe dem på vej arrangerer festivalen hvert år en workshop. 

Det unikke ved festivalen er, at det er en gademusiker-begivenhed. Gaden er her kodeordet. Festivalen vil gerne dyrke gadens kultur, satse på Street Food, give plads til grafittikunstnere, få gang i faciliteter til skaterne. Streetbasket er nævnt som et nyt tiltag.

Nu er datoen på plads, fredag den 24. maj. Festivalens styregruppe har allerede bestilt godt vejr til dagen.

Bandet er et af de mest markante nye navne på den danske musikscene. 

De har lige spillet på Samsø Festival, de har netop været på Smukfest i Skanderborg, når de 25. august indtager hovedscenen på Grenaa Gademusiker Festival og spiller afslutningskoncerten. Patina kalder bandet sig. 

Patina blev dannet i 2018, da Søren Bastrup Bojsen, Gregers Møller Jensen og Mads Skov Hansen fandt sammen. De havde spillet sammen i musikskolen i Svendborgs marimbaorkester, og var alle tre vilde med at synge og spille trommer. Når de optræder, sidder der hele tiden en ny på trommerne, og der er en anden stemme på sangen. 

 

Gennembrud i 2020

Året efter - i 2019 - vandt Patina talentprojektet KarriereKanonen, men det er i 2020 gennembruddet for bandet kommer. Deres hit ’Flammer Rammer’ bliver årets mest spillede nummer på P3. De scorer en pladekontrakt og turnerer landet rundt til udsolgte koncerter. 

Patinas sange er dansksprogede og musikken genremæssigt pop og rock. De skriver numrene sammen, bandets tre frontfigurer. På deres andet album ’Genstart’ kredser temaerne om at være fanget – i hamsterhjulet – i eget hoved – i dårlige vaner –i omverdenens forventninger. Med musikken og sangene vil de vriste sig fri. 

Bandets sceneoptræden afspejler den kollektive energi og trang til at bryde ud. Bandet har i dag syv medlemmer, der alle bidrager til at skabe nye tekster og melodier. 

 

Fredag 25. August er der igen musik og hygge i Grenaa midtby.

Artiklens øverste billede

 

Sidste år sluttede Grenaa Gademusiker Festival med et brag af en koncert, hvor Mathilde Falch og hendes band fik de mange, der var samlet på Torvet ved kirken til at swinge med. 

Når Grenaa Gademusiker Festival fredag 25. august – for 9. gang – byder på musik og fest i byens centrum, så har styregruppen bag festivalen i måneder arbejdet på, at betingelserne for en festlig dag i midtbyen er til stede. 

 

Gademusikerne vil kunne opleves på otte mindre scener. I år bliver der etableret et hyggeligt miljø med borde og siddepladser. Scenerne bliver overdækket, så musikerne i tilfælde af regn, ikke skal bekymre sig om deres instrumenter. På Torvet, hvor hovedscene sættes op, vil der igen være telte med Street Food. 

Der arbejdes på, at det bliver en alsidig kost, der serveres fra teltene, lyder det fra arrangørerne. Inden Festivalen holdes igen en Workshop for de unge musikere. Ungescenen flyttes ind i Arresten, og de dygtigste af de unge får deres egen scene i Mogensgade. 

 

Samarbejdet med hotellerne kom i gang sidste år. Nogle af musikerne valgte at overnatte, efter at have sluttet aftenen af med at underholde hotellernes gæster.

Styregruppen bag Grenaa Gademusiker Festival sigter i øvrigt imod, at festivalen i 2024 skal strække sig over to dage. 

 

 
Grenaa Gademusiker Festival bliver i år afholdt den 25. august!
Glæd dig til en festlig dag med god stemning, skøn gademusik, street food, hygge i gaderne og kæmpe afslutningskoncert med PATINA.