Den årlige Grenaa Gademusiker Festival blev afholdt med stor succes, og byens gader summede af musik og glæde, mens solen skinnede højt over byen.

En stor tak til alle de talentfulde musikere, som bragte musik og glæde til byens gader.

Stor tak skal også lyde til vores sponsorer, hvis generøse støtte har gjort det muligt at afholde dette fantastiske arrangement. Tak til hver enkelt for deres bidrag til at fremme musik og kultur i byen. 

En endnu større tak til de frivillige, som har været med til at gøre det muligt at afholde arrangementet, og har fået det hele til at gå op i en højere enhed.

Vi glæder os allerede til næste år og lover endnu en festival med fantastisk musik, nye talenter og selvfølgelig den fantastiske atmosfære. Hold øje med næste års datoer og planlæg et besøg til Grenaa for at opleve denne unikke festival selv. Vi ses i 2025!

13/05/2024 KL. 10:00, Grenaa Bladet 

10 år med gademusikanter: »Vi har meget, vi kan være stolte af her i byen, men vi er ikke så gode til at vise det«

Om lidt er der Grenaa Gademusiker Festival – tre måneder tidligere end sidste år. Det er der en særlig grund til.

 

Artiklens øverste billede

Grenaa Gademusiker Festival er tilbage for 10. gang. Arrangørgruppen bag festivalen består af følgende: Foreningen Grenaa Gademusiker Festival, Pavilonnen, Djurs Musik Og Event Forening, Handel Grenaa, Kulturskolen Norddjurs, Grenaa Gymnasium, Ungdomsuniverset i Arresten, UngNorddjurs og Norddjurs Kommune. Foto: Mercatus

 

Liv i gaden.

Det er på mange måder nøgleordet, når det kommer til Grenaa Gademusiker Festival.

Gennem de sidste ti år har festivalen sat fokus på livemusik ved at spille op i Grenaas gader og stræder. 

Især de unge musikanter er i fokus, og det er da også i høj grad på grund af dem, at festivalen falder tidligere i år.

 

Unge i fokus

De seneste år er Grenaa Gademusiker Festival løbet af stablen sidste fredag i august. 

I år er det lavet om. 

I stedet afholdes festivalen allerede i næste uge – 24. maj. 

"Jeg synes, det er fedt, hvis vi kan få noget til at ske i Grenaa. Jeg synes, vi har en fantastisk by med en fantastisk geografi."

Poul Rønholt, Projektleder, Grenaa Gademusiker Festival

Det skyldes især de unge, forklarer Poul Rønholt, der er projektleder for Grenaa Gademusiker Festival.

»Vi har rigtig mange unge involveret i festivalen. De kommer fra gymnasiet, Kulturskolen, Arresten og rundt om på Djursland.« 

 

Arrangørerne har dog erfaret, at de unge af helt naturlige årsager forsvinder fra byen, når skoleåret slutter. 

»Mange af de bedste musikere er væk til august. De skal studere i en anden by eller ud at rejse i deres sabbatår. Der vil vi gerne have, at 3.g’erne og andre der går ud af skolerne, stadig har mulighed for at deltage.«

 

 

Det er ikke kun gadens musik, der er i fokus. Gadens kunst i form af graffiti og gadens mad i form af streetfood er også at finde på dagen. Foto: Mercatus

 

Udover et tæt samarbejde med folk i byen, så er Grenaa Gademusiker Festival i høj grad bygget op om ungdommen, fortæller Poul Rønholt. 

Han vurderer, at omtrent 150 unge er involveret i festivalen, når man medregner musikere, scenebyggere, lys og lyd og dem der arbejder i salgsboderne. 

 

10 år med gademusik

Grenaa Gademusiker Festival sætter en ære i at udvikle sig. 

Festivalen vil gerne dyrke gadens kultur både gennem musikken, graffitikunsten og maden i form af streetfood.

I år er det dog ekstra særligt. Det er nemlig 10. gang, at Grenaa Gademusiker Festival sætter gang i gaderne.

»Du oplever jo en hel masse dygtige musikere. Der er 60-80 koncerter i byen den dag.«

 

Grenaa Gademusiker Festival har også indgået et samarbejde med Hotel Marina og Kysthotellet Djursland, som tilbyder gratis overnatning til flere af de musikere, der kommer langvejs fra. De giver samtidig gratis morgenmad, hvis musikerne giver et gratis nummer. Foto: Mercatus.

 

Frem med stoltheden

Grenaa Gademusiker Festival blev sat i søen i 2014 af den tidligere sportsjournalist Klaus Hansen. 

Poul Rønholt selv har været involveret i festivalen de sidste syv år, og arrangementet står da også hans hjerte nær. 

»Jeg er pensionist og arbejder her frivilligt, så jeg gør det for byen. Jeg synes, det er fedt, hvis vi kan få noget til at ske i Grenaa. Jeg synes, vi har en fantastisk by med en fantastisk geografi.« 

Mange af de bedste musikere er væk til august. De skal studere i en anden by eller ud at rejse i deres sabbatår. Der vil vi gerne have, at 3.g’erne og andre der går ud af skolerne, stadig har mulighed for at deltage

Poul Rønholt, Projektleder, Grenaa Gademusiker Festival

Derfor håber han også, at festivalen kan hjælpe med at åbne resten af landets – og udlandets – øjne for byen.

Det gør de bl.a. ved, gennem samarbejde med Pavillonen, at booke kunstnere fra hele landet. Samtidig fremhæver han samarbejdet med Stenaline, som giver rabat på færgebiletter til svenskere, der skal have en færgeovergang. 

Flere af byens hoteller giver også rabat til overnattende publikummer. 

Og det er netop formålet med festivalen, forklarer han: eksponering og stolthed. Også på grenaaboernes vegne.

»Jeg vil gerne vise byen, at vi godt kan lave noget spændende. Jeg arbejder for at skabe stolthed her i byen. Det mangler vi. Vi har meget, vi kan være stolte af, men vi er måske ikke så gode til at vise det. Så er det her jo et fedt arrangement, der giver liv og er gratis.«

Grenaa Gademusiker Festival starter fredag 24. maj kl. 16.00 og slutter af med hovednavnet Pauline på Torvet kl. 21.00.

 

07/12/2023 KL. 14:16, Grenaa Bladet 

Festival med gademusik flytter

Grenaa Gademusiker Festival rykker til dato før sommerferien.

 

Artiklens øverste billede

Musik i det fri til Grenaa Gademusiker Festival. Privatfoto

 

Den startede som en festival med fri tilmelding for unge og ældre talenter med lyst til at spille på gaden.

Det blev ændret, så det i dag er Kulturhuset Pavillonen, der booker alle navne.

Og nu flytter Grenaa Gademusiker Festival også tidspunkt for afholdelse af musikarrangementet - til før sommerferien - som den faktisk også tidligere har gjort.

 

Arrangørerne mener, at tidspunktet passer bedre for de mange unge der er involveret, som kan benytte dette som en afslutning på deres musikalske skoleår. 

Festivalen nævner i en pressemeddelelser, at den er i konstant udvikling, gør nye tiltag og retter til og gør netop dette tiltag for at styrke den unge del, der stille og roligt er vokset som en del af festivalen. 

Datoen er så på plads for Grenaa Gademusiker Festival 2024. Fredag 24. maj bliver dagen, hvor musikken indtager gaderne i midtbyen sidst på eftermiddagen. Festivalen afsluttes med en koncert på den store scene, der stilles op på pladsen syd for kirken.

 

Grenaa Gademusiker Festival kalder sig byens festival og støttes af Norddjurs Kommune. Det er `Foreningen Grenaa Gademusiker Festival’ - med Poul Rønholt som formand, der styrer arrangementet. Kulturhuset Pavillonen hyrer musikken. 

Handel Grenaa er en vigtig samarbejdspartner, da butikkerne kan trække folk til midtbyen ved at holde længere åbent. Og Djurs Musik og Event Forening er uundværlig, når det kommer til den praktiske afvikling af eventen.

Det er gennem årene blevet en stadig vigtigere del af festivalen, at de unge er med. Kulturskolen Norddjurs, Grenaa Gymnasium og UngNorddjurs/Arresten bidrager med elever, der gerne vil spille og synge og prøve at optræde for et publikum i det offentlige rum. Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs stod i år med arresten som base for de unges scene med stor succes. For at hjælpe dem på vej arrangerer festivalen hvert år en workshop. 

 

Det unikke ved festivalen er, at det er en gademusiker-begivenhed. Gaden er her kodeordet. Festivalen vil gerne dyrke gadens kultur, satse på Street Food, give plads til grafittikunstnere, få gang i faciliteter til skaterne. Streetbasket er nævnt som et nyt tiltag.

Nu er datoen på plads, fredag den 24. maj. Festivalens styregruppe har allerede bestilt godt vejr til dagen.

 

 

 

 

Oplev Pauline afrunde Grenaa Gademusiker Festival inden hun skal videre på de større scener - VoxHall, Store Vega og Bøgescenen på Smukfest til "Stærke Stemmer" med ikoniske sangerinder gennem fem årtier. 

Imponerende at erobre Bøgescenen kun små tre år efter udgivelsen af sit debutnummer. 

Pauline lukker årets udgave af Grenaa Gademusiker Festival.

Gaderne i Grenaa midtby bliver fyldt med masser af musik og talenter på gadeplan, når årets udgave af Grenaa Gademusiker Festival den 24. maj.

Der er koncerter på otte forskellige mindre scener rundt om i byen og aftenen slutter traditionen tro af med et hovednavn.

Det bliver i år Pauline med sit band der afslutter festivaen fra hovedscenen ved kirken, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Paulines seneste album ’Noget For Nogen’ modtog fem stjerner fra musikmagasinet GAFFA.

»Når vildt og voldsomt møder sart og skrøbeligt og skaber den perfekte, kuldegysfremkaldende balance,« skrev GAFFA

Pauline har gennem det meste af sit liv gået og skrevet små digte og leget med ord, som nu er blevet til musik. I 2021 tog hun danskerne med storm med sin single ’Ny Og Næ’, der blandt andet har væ- ret Ugens Uundgåelige på P3, hvor hun viser sin evne til at skabe poetiske sfæriske sange med noget på hjerte.

Siden da, er det, udover debutalbummet, blevet til en række singler – herunder sangen ’Sommer i december i selskab med Burhan G og hendes seneste single Den Lykkelige Ungdom.

I 2022 drog Pauline på Danmarksturné og har herudover stået scenen på en lang række af landets festivaler.

I 2023 drog Pauline atter ud og overalt i landet på sin “Klos Hold” tour, hvor hun fik mulighed for at skabe magiske og intime rammer med de danske koncertgængere.
Til efteråret 2024 spiller Pauline to storslåede koncerter på henholdsvis VoxHall i Aarhus og Store VEGA i København. Inden da kommer hun altså også forbi Grenaa Gademusiker Festival.

 

(Kilde: Grenaabladet)