Historien

Ideen med Grenaa Gademusiker Festival har fra starten været, at præsentere musikken i sin reneste form uden indpakning og på den måde lave en anderledes festival. En unik festival der ikke findes andre steder i landet. Med andre ord at sætte fokus på Norddjurs som et udviklende og attraktivt musikmiljø, hvor folkelighed og talentudvikling går hånd i hånd.

Gademusikerfestivalen understøtter og fremmer talentudvikling, blandt andet performancedelen inden for musik for både lokale talenter og talenter fra hele landet, ligesom visionen om et internationalt perspektiv er under udvikling fra 2023.

Ved Gademusikerfestival optræder kunstnerne i modsætning til de store koncertsteder, uden udstyr eller i hvert fald kun meget lidt udstyr, hvor det er performance, kontakten med publikum og nærværet der er i fokus. Ideen har også været at fylde gågaderne i midtbyen med et unikt musikarrangement så det vil blive et overflødighedshorn at gå ombord i.

Alt dette i samhørighed med Grenaa handelsliv for at understøtte den samlede oplevelse af Gademusiker Festivalen.

 

Grenaa Gademusiker Festival 24. maj 2024

Planlægningen af Grenaa Gademusiker Festival for 2023 er i fuld gang. 

Grenaa Gademusiker Festival 2024 får:

  • 8 scener fordelt i midtbyen – hovedsageligt med hyrede musikere
  • 1 central hovedscene til afslutningskoncert
  • 1 scene med et mix af frivillige unge talenter
  • Streetfood-marked med et bredt udvalg af lækre specialiteter 
  • + flere andre fede aktiviteter i byen

 

Målsætning

Vores målsætning er uændret og Norddjurs Kommune vil fortsat være en aktiv medspiller på den lange bane og arbejde for, at vi i Styregruppen – sammen med alle vore partnere og støtter – kan udvikle festivalen til at blive både større og mere spændende.

Grenaa Gademusiker Festival er en unik begivenhed, vi sammen kan udvikle til at skabe positiv opmærksomhed om Grenaa og Norddjurs Kommune – både lokalt, på hele Djursland, i Danmark og uden for landets grænser. Ambitionen er derfor på sigt at udvikle festivalen til en nordisk/international begivenhed.

Arrangørgruppen er også i gang med planer der skaber mulighed for flere i at kunne involvere sig i festivalen og udvikle den.

Glæd dig til en dag i Grenaas centrum med masser af musik og talent.

Arrangørerne

Grenaa Gademusiker Festival arrangeres af Foreningen Grenaa Gademusiker Festival i et samarbejde mellem Pavillonen, Djurs Musik og Event Forening, HandelGrenaa, Kulturskolen, Grenaa Gymnasium, Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs. Festivalen er støttet af Norddjurs Kommune.

Butikkerne i byen bakker op med at have længe åbent og er med til at skabe miljø i centrum af Grenaa.

Arrangørgruppen er også i gang med planer der skaber mulighed for flere i at kunne involvere sig i festivalen og udvikle den.


Glæd dig til en dag i Grenaas centrum med masser af musik og talent.