Grenaa Gademusiker Festival rykker til dato før sommerferien. 

Den startede som en festival med fri tilmelding for unge og ældre talenter med lyst til at spille på gaden. Det blev ændret, så det i dag er Kulturhuset Pavillonen, der booker alle navne.

Og nu flytter Grenaa Gademusiker Festival også tidspunkt for afholdelse af musikarrangementet - til før sommerferien - som den faktisk også tidligere har gjort.

Arrangørerne mener, at tidspunktet passer bedre for de mange unge der er involveret, som kan benytte dette som en afslutning på deres musikalske skoleår. 

Festivalen nævner i en pressemeddelelser, at den er i konstant udvikling, gør nye tiltag og retter til og gør netop dette tiltag for at styrke den unge del, der stille og roligt er vokset som en del af festivalen. 

Datoen er så på plads for Grenaa Gademusiker Festival 2024. Fredag 24. maj bliver dagen, hvor musikken indtager gaderne i midtbyen sidst på eftermiddagen. Festivalen afsluttes med en koncert på den store scene, der stilles op på pladsen syd for kirken.

Grenaa Gademusiker Festival kalder sig byens festival og støttes af Norddjurs Kommune. Det er `Foreningen Grenaa Gademusiker Festival’ - med Poul Rønholt som formand, der styrer arrangementet. Kulturhuset Pavillonen hyrer musikken. 

Handel Grenaa er en vigtig samarbejdspartner, da butikkerne kan trække folk til midtbyen ved at holde længere åbent. Og Djurs Musik og Event Forening er uundværlig, når det kommer til den praktiske afvikling af eventen.

Det er gennem årene blevet en stadig vigtigere del af festivalen, at de unge er med. Kulturskolen Norddjurs, Grenaa Gymnasium og UngNorddjurs/Arresten bidrager med elever, der gerne vil spille og synge og prøve at optræde for et publikum i det offentlige rum. Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs stod i år med arresten som base for de unges scene med stor succes. For at hjælpe dem på vej arrangerer festivalen hvert år en workshop. 

Det unikke ved festivalen er, at det er en gademusiker-begivenhed. Gaden er her kodeordet. Festivalen vil gerne dyrke gadens kultur, satse på Street Food, give plads til grafittikunstnere, få gang i faciliteter til skaterne. Streetbasket er nævnt som et nyt tiltag.

Nu er datoen på plads, fredag den 24. maj. Festivalens styregruppe har allerede bestilt godt vejr til dagen.