I år er musikerne inviteret til at spille i Grenaa.

For ottende gang kommer gademusikerne til Grenaa.

Gademusikernes festival så dagens lys i 201, men de senestse to år har det ikke været muligt at arrangere koncerter i det offentlige rum, så festivalen blev gemt væk i private haver. Det var der mange, der havde glæde af. Det blev muligt at invitere til fælles fest med naboer, familie, venner og andet godtfolk med levende musik.

Men i år – fredag 19. august - er Grenaa Gademusiker Festival tilbage i bymidten. Som tidligere etableres der ti mindre scener i gågaderne.

Hovedscenen placeres på sydsiden af kirken, og her vil Mathilde Falck med band give den afsluttende koncert. I området syd for kirken vil der også være boder med streetfood og et øltelt.

Musikernes back stage etableres i Arrestens gård, og udenfor – som noget nyt – flyttes de unges scene til Mogensgade.

Gademusiker-festivalen er under stadig udvikling. Den startede med åben tilmelding for musikerne. Trækplastret var dengang en konkurrence med pengepræmier og en dommerkomite, der bedømte præstationerne.

I år finder styregruppen de musikere, man gerne vil have med og betaler dem for deres optræden. Desuden får musikerne mulighed for gratis overnatning på hotellerne nede på Kystvejen, Kysthotellet, Hotel Marina og Havlund. Til gengæld håber hotellerne på, at musikerne vil underholde deres gæster, inden de går til ro.