Behov for forenkling og kommunalt ønske om mere kluturaktivitet i Grenaas bymidte.

En ny forening er stiftet og har overtaget Grenaa Gademusiker Festival - og bærer samme navn.

Der var behov for en forenkling. I Norddjurs Kommune er der et ønske om at skabe en kulturaktivitet i Grenaas bymidte, der ud over den offentlige støtte også involverede private aktører

Poul Rønholt

»Der var behov for en forenkling. I Norddjurs Kommune er der et ønske om at skabe en kulturaktivitet i Grenaas bymidte, der ud over den offentlige støtte også involverede private aktører,« siger Poul Rønholt, der de sidste fem år har været en af drivkræfterne i projektet med gademusik, der så dagens lys i 2015.

Fredag 19. august går det løs i Grenaas gader igen - men denne gang i en ny udformning, hvor musikerne er hyret til opgaven - og ikke længere bare kan tilmelde sig i håb om at vinde konkurrencen.

Etableret i et samarbejde

Gademusikerfestivalen blev oprindelig til i et samarbejde mellem Djurs Musik og Event Forening, Kulturhuset Pavillonen, Handel Grenaa og , Norddjurs Kulturskole. Senere kom Grenaa Gymnasium, Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs med i projektet. Grenaa Gademusiker Festival har støt gennem årene vokset sig større og større og udviklet sig med side projekter, der passer til arrangementet. Gennem alle årene har der i Grenaas bymidte været mulighed for at gøre en god handel om aftenen hvor butikkerne har haft åbent til sent på aftenen sammen med arrangementet.

»Grenaa Gademusiker Festival er efterhånden blevet så omfattende, at der var behov for, at der blev dannet en selvstændig forening, frem for samarbejdsmodellen, således, at det er en forening der står for festivalen – hvor de oprindelige parter er en del af foreningen,« siger Poul Rønholt.

Festival og meget mere

Den nye forenings hovedformål er at drive gademusikerfestivalen. Men foreningen skal også være åben over for at udvikle andre musik- og kulturbegivenheder på Djursland. Poul Rønholt er en af de bærende kræfter i den nye forening, der også har visioner.

 
Grenaa Gademusiker Festival vender til august tilbage til Torvet og byens gader efter to års coronapause. Pressebillede

»Det drejer sig om at skabe fællesskaber. Kulturarrangementer skaber fællesskaber, og hvor der er fællesskaber, er det godt at være. Steder, hvor der er grøde, kommer folk. Det er der, man flytter til, der hvor der er liv. Djursland har så meget at byde på. Vi har attraktive naturområder, skove, enge og ikke mindst en unik strand. Desuden er husene billige. Du skal ikke stå i kø for at komme i svømmehallen. Og man kunne blive vært for en landslejr for spejdere, siger Poul Rønholt, der ser muligheder for sig og mener ideerne står i kø.

»Foreningen skal hjælpe til med at vise Djurslands kvaliteter,« siger Poul Rønholt.

Valgt til foreningens bestyrelse er: Poul Rønholt, Jesper Jul, Niels Ole Svit, Michael Thinggard, Henrik Elkjær, Klaus Bluhme Knudsen, Torben Johansen og Finn Rosenløv.